Rånare kidnappade 20-årig Brommabo

Mitt i natten, precis utanför Brommabons bostad, dök två okända män upp.

Med våld och hot ska de ha tvingat in mannen i en bil och kört till en bankomat. Nu har de åtalats för rån och människo­rov.

Händelsen inträffade natten till den 18 april utanför 20-åringens bostad i Bromma. Mannen var på väg hem när han passerade två okända män.

De två misstänkta, som är i 25-årsåldern, började, enligt 20-åringen, att prata med honom.

De uppgav att de letade efter en person som var skyldig dem pengar. När de inte fick tag på den personen började de i stället brutalt slå 20-åringen i ansiktet och tvingade med honom in i en intilliggande fastighet där de sökte den person som var skyldig dem pengar.

När de inte lyckades få tag på personen tvingade de in 20-åringen i en bil som kördes till en bankomat på Spånga torg.

20-åringen tvingades ta ut pengar. Då han bara hade 500 kronor på kontot var det allt de två männen fick. Männen ska då ha fortsatt misshandla honom och även tvingat av honom kläderna för att gå igenom hans fickor. Därefter ska de ha lämnat 20-åringen blodig på marken.

Mannen fick hjälp att kontakta polis av en taxiförare som stod en bit därifrån. Han fördes till sjukhus och samtidigt började polisen söka efter de misstänkta med spårhund i området.

En bit därifrån fick polishunden upp ett spår och hittade en man. Mannen hade på sig en jacka med blodrester som har kunnat kopplas till 20-åringen. Han hade även en 500-kronorssedel i fickan.

Några dagar senare påträffades även den andra misstänkta mannen.

Männen har sedan dess suttit häktade. Båda nekar till brott. Den ena har i förhör med polisen uppgett att han inte kan ge någon rimlig förklaring till varför det fanns blod på hans kläder, att det är helt blankt i hans huvud.

I förra veckan väcktes åtal mot männen. Brottsrubriceringarna är bland annat människorov och rån.