Taxichaffis sparkad i ansiktet för 600 kronor

Innan taxins kamera slets bort hann den fånga passagerarna på bild.
Innan taxins kamera slets bort hann den fånga passagerarna på bild.
En 17-åring ska ha misshandlat en taxichaufför och sedan gått till Mcdonalds i Hägernäs i Täby. Han står nu åtalad för det misstänkta taxirånet samt för ett knivrån mot en bensinmack i Barkarby.

Den 8 juli i fjol hämtade en taxichaufför upp tre män i Henriksdal i Nacka och började köra mot Täby. Enligt taxichauffören skulle en av männen i baksätet ha sagt att hans mamma skulle betala för resan när de kom fram. Men när taxin stannade i Hägernäs rusar de två i baksätet därifrån.

De tre männen i taxin strax innan 17-åringen utför det misstänkta rånet. Foto: Från polisens förundersökning

Ska ha sparkat chauffören i ögat

Den tredje mannen, den åtalade 17-åringen, ska sedan ha slitit bort taxins övervakningskamera och gått ur bilen. Sedan ska han ha gett taxichauffören två kraftiga sparkar i ansiktet, varav den ena träffade rätt i ögat. Därefter ska 17-åringen ha börjat slå honom och tagit hans växelkassa.

Enligt förundersökningen blev bytet 600 kronor.

Taxichauffören uppger i förhör att han blivit utsatt för liknande händelser tidigare men att han efter denna misshandel känt sig mycket orolig för att jobba.

Två av männen på McDonalds i Hägernäs innan de grips av polisen. Till höger den åtalade 17-åringen.

Våldsamt motstånd

Enligt polisens förundersökning sammanstrålande de tre männen på McDonalds i Hägernäs. Där greps alla tre av polisen som också hittade en kniv. 17-åringen gjorde kraftigt motstånd och fick både pepparspray och fotfängsel innan han skjutsades iväg till polisstationen.

”Vi drog en trippish till McDonalds”

Morgonen efter säger 17-åringen att han inte minns någonting, bara att han inte fick äta upp sin mat eftersom han blev pepparsprayad. På frågan vad han gjorde när han kom till Täby så säger han att: ”Vi drog en trippish till McDonalds” följt av ”Vad hände med mina pengar, jag fick inte äta min mat färdigt.”

Övervakningsfilm som polisen anser föreställer 17-åringen efter rånet mot en Preemstation i Barkarby.

17-åringen åtalas också för ett rån han misstänks ha begått i Järfälla två månader tidigare. Han ska då ha gått in med en kökskniv på en mack och rånat personalen på cigaretter och 770 kronor. Han nekar till alla misstankar.