ANNONS

Rånare skar av offrets hårflätor och flydde i taxi

Bergshamra, rån
22-åringen satt på en bänk några hundra meter från Bergshamra centrum när rånaren slog till.
Offret fick sina hårflätor avskurna och ska under knivhot ha tvingats att swisha 10 000 kronor. Nu åtalas en 20-årig man från Kista misstänkt för det förnedrande rånet.
ANNONS

En varm sommarmorgon i fjol tog offret, en 22-årig man, en promenad i Bergshamra. När han satte sig på en bänk för att vila kom en man fram och satte sig bredvid. Efter en stund blev han plötsligt hotfull och utdelade flera örfilar, enligt polisens förundersökning.

Han ska också har försökt få 22-åringen att lämna över sina skor, innan han drog fram en kökskniv och skar av några av 22-åringens hårflätor.

I polisförhör har 22-åringen berättat att han sedan blev tvingad att gå till bankomaten i Bergshamra centrum tillsammans med rånaren.

Fruktade för sitt liv

22-åringen har berättat för polisen att han fruktade för sitt liv och ska av nervositet ha slagit fel kod så att kortet spärrades. Rånaren ska då ha tvingat honom att swisha pengar totalt 10 000 kronor fördelat på två olika nummer som gick till rånarens bekanta.

Ville ha mer pengar

Rånaren ska också ha tvingat offret att ringa banken för att försöka höja kontots beloppsgräns för swish. När det inte fungerade tappade rånaren tålamodet och flydde i en taxi som han hade hunnit förbeställa.

Pågick i tre timmar

En 20-årig man har nu åtalats misstänkt för rån. Enligt stämningsansökan ska händelseförloppet ha pågått i flera timmar. Rättegången är planerad att hållas nästa vecka.

20-åringen nekar till brott.

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.