ANNONS

Rånare överföll äldre man i rullstol

Gick in på pantbank efter rån.
Dagen efter rånet var mannen och kvinnan på pantbank. Med sig hade de Botkyrkabons ring.
Rånarna följde efter den rullstolsburne Botkyrkabon som hade varit på restaurang.
Väl hemma överfölls han och rånades av en kvinna och en man.
När polisen grep mannen satt han på Botkyrkabons permobil som stals vid rånet.
ANNONS

Det var den 13 juli som den rullstolsburne Botkyrkabon hade varit på restaurang. När han kom hem till lägenheten överfölls han av en kvinna och en man som båda hade varit på samma restaurang.

Pekade ut kvinnan

Enligt Botkyrkabon var kvinnan ledande i överfallet. När mannen öppnade dörren knuffade hon omkull Botkyrkabon så att rullstolen välte på hallgolvet. Rånet pågick sedan enligt Botkyrkabon i cirka 10 minuter under tiden som rånarna bestal mannen på värdesaker som plånbok, smycken och mobiltelefon. De avslutade med att ta Botkyrkabons permobil.

Fängelsdomarna

En del av rånbytet plockades av Botkyrkabon medan han låg på golvet. Botkyrkabon har i förhör berättat att han inte gjorde motstånd eftersom han befarade att han då skulle råka illa ut.

Rätten: ”Ensamstående skyddslös”

Nu har båda rånarna dömts av Solna tingsrätt som i domen skriver:

”Våldet i sig kan inte sägas ha varit av utpräglat allvarlig karaktär. Vid bedömningen av gärningen går det dock inte att bortse från att våldet utövades mot en ensamstående skyddslös äldre man med funktionshinder i dennes hem.”

Problem med knark

De båda rånarna har stora problem med narkotika. Kvinnan har i förhör nekat till att hon skulle ha rånat mannen. Mannen har i förhör berättat att han inte minns något från den aktuella kvällen.

Greps på permobilen

Åklagaren hade dock en gedigen bevislista att presentera för rätten, vilken bland annat innehöll vittnen, men också teknisk bevisning och film från pantbanker dit rånarna kommit med en del av stöldgodset. När polisen grep mannen den 16 juli satt han på Botkyrkabons permobil. Med sig hade han då saker som tillhörde Botkyrkabon och när polisen gjorde husrannsakan i mannens hem hittade de ytterligare föremål som tillhörde Botkyrkabon.

Fängelsedomarna

Kvinnan ska efter rånet sitta i fängelse i två år och nio månader. Mannen dömdes till fängelse i två och ett halvt år.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.