ANNONS

Rånare hotade man med pistol och stal dyr klocka

rån klocka kungsholmen
Rånet skedde i en port inte långt från Norr Mälarstrand.
Mitt på ljusa eftermiddagen blev en man rånad med vad som tros vara en pistol, inte långt från Norr Mälarstrand.
Rånaren tog mannens dyrbara klocka.
Sex liknande fall har inträffat på Östermalm och polisen varnar nu för misstänkta rånarligan.
ANNONS

Strax efter halv tre på torsdagseftermiddagen följde en rånare efter en man in genom porten till lägenhetshuset inte långt från Norr Mälarstrand, skriver Aftonbladet.

Där ska rånaren ha hotat mannen med ett pistolliknande föremål och tvingat av honom hans dyrbara klocka  – enligt Aftonbladet en Rolex värd 250000 kronor.

Polisen sökte under eftermiddagen noga längs Norr Mälarstrand, men hade på torsdagskvällen inga spår efter rånaren.

Sex klockrån på Östermalm

Sex liknande fall har inträffat mellan juni och september på Östermalm och polisen befarar att det nu kan vara samma gärningsmän som gett sig på Kungsholmsbon.

– Modusen påminner om varandra – de inträffar mitt på eftermiddagen och i närheten av portar. Det här fallet påminner mycket om de på Östermalm, säger Carina Skagerlind på polisens regionledningcentral.

På Östermalm har man stått inne i portar och väntat

Carina Skagerlind

Även om det ännu inte helt säkert går att koppla ihop dagens rån, med dem på Östermalm så vill polisen nu ändå gå ut med en varning för vad som kan röra sig om en rånarliga.

ANNONS

– På Östermalm har man stått inne i portar och väntat. Vi går ut och berättar om hur rånen gått till för att kunna göra folk uppmärksamma på att inte släppa in okända personer i portarna, säger Carina Skagerlind.