Rånare slängde pojke i Väsbyån

Polisen jagar flera rånare som misshandlade en pojke och kastade honom ner i Väsbyån i onsdags. De tog hans dataväska – som var tom.

Det var vid 16-tiden i onsdags som rånarna slog till mot pojken. Bakom skoaffären som ligger vid Väsbyån nära stationsområdet ska, enligt polisen, pojken ha blivit misshandlad med sparkar. De ska sedan ha slängt ner honom i Väsbyån.

Antonios Dimitriadis som äger skoaffären förstod att något hade hänt när flera poliser samlades kring pojken bara några meter från affären.

– Han såg slagen ut i ansiktet och han frös så han skakade. Han hade en jacka på sig men jag tyckte väldigt synd om honom och skulle hämta en filt. Men polisen ville inte ta emot filten, säger Antonios Dimitriadis.

Enligt Charlotte Ericson, brottsförebyggande polis vid närpolisen i Upplands Väsby, var det flera personer som hade misshandlat pojken. De sparkade honom och slängde ner honom i Väsbyån. De tog hans dataväska som dock var tom. Det var oklart vart rånarna tog vägen efter det grova rånet.

Klart är att den frusna pojken fördes med ambulans till sjukhus. Det var oklart hur skadad pojken var men han hade enligt polisens länskommunikationscentral vissa minnesluckor från händelsen.

Polisen var i slutet av förra veckan i övrigt mycket förtegen om hur många rånarna var och eventuella signalement. I fredags hade polisen i norrort dock ingen misstänkt för rånet.

Antonios Dimitriadis ville gärna hjälpa pojken.

– Jag tyckte så synd om honom för jag har själv blivit misshandlad. Det hände här i affären för två år sedan. Sedan dess är jag försiktig och tycker att det är otäckt att det har hänt en del saker här i området, säger Antonios Dimitriadis, som haft affären i 23 år.

Fakta

11 rån i Väsby

Polisen hade i förra veckan inlett en förundersökning om grovt rån.

Fram till april i år hade det inträffat 11 polisanmälda rån, inklusive grova rån, i Upplands Väsby. Personrån är vanligare än grova rån.

Källa: Polisen och Brottsförebyggande rådet