ANNONS

Rånare slog till mot Tensta träff

Förra lördags­kvällen hade föreningen Thaimusik i Sverige fest på Tensta träff.

Syftet var att samla in pengar till föreningens verksamhet, pengar som i stället hamnade i fickorna på rånare.­
ANNONS

Thaimusik i Sverige är en nystartad förening som verkar­ för att sprida thailändsk musik och kultur. Lördagens fest på Tensta träff var tänkt som en uppstart, för att få igång föreningens ekonomi.

– Det var ungefär 300 personer med levande musik­ och mat, berättar Ali Abdulahi,­ vaktmästare på Tensta träff.

Redan från början av kvällen rörde sig några personer mellan övervåningen, där festen hölls, och kaféet på nedre våningen.

– De kom fram och ställde­ konstiga frågor, om det fanns någon bokning eller studiecirkel i morgon, säger Ali Abdulahi.

Ovanför trappan stod ett bord där man kunde köpa inträdesbiljetter till festen. Där arbetade under kvällen­ en ung kvinna. Hennes pojkvän var med som sällskap, och när han gick på toaletten vid halv elva-tiden slog rånarna till.

– En kille slog henne på armen, tog hennes telefon och en väska med pengar, växelkassa, kvitton och biljetter. Hon fick en riktig, riktig chock, säger kvinnans farmor, som är aktiv i Thaimusik i Sverige.

Exakt hur mycket pengar rånarna fick tag på är oklart, men säkert allra minst 20 000 kronor. Ali Abdulahi ringde polisen som var på plats efter en halvtimme och tog upp anmälan.

Rånarna var inte maskerade, men utredningen är nerlagd eftersom det i nuläget inte finns ”förutsättningar att kunna identifiera gärningspersonen”, enligt Mats Eriksson, presstalesman för polisen i Västerort.

Thaimusik i Sverige har efter händelsen lämnat ett klagomål hos kulturförvaltningen, som i sin tur har framfört det till Gregor Wroblewski, ordförande i Föreningen kulturhuset Tensta träff. Denna förening förvaltar lokalerna, men äger dem inte och ansvarar varken för att informera om eller stävja säkerhetsrisker, påpekar Gregor Wroblewski.­

ANNONS

En kille slog henne på armen, tog hennes telefon och en väska med pengar, växelkassa, kvitton och biljetter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.