Rånare tryckte kniv mot offrets hals

En person är anhållen misstänkt för mordet.
Flera personrån har skett senaste vecka i Söderort. Gärningsmännen har krävt att få offrens mobiltelefon.
Flera personrån har skett senaste tiden i Söderort. Gärningsmännen har krävt att få offrens mobiltelefon. Polisen kunde efter ett av rånen gripa en misstänkt gärningsman.

Polisen har inte lämnat några uppgifter om att det finns samband mellan rånen, som alla skedde i förra veckan i Söderort. Ett av rånen skedde på Arenavägen i Johanneshov vid 19-tiden förra tisdagen. En gärningsman ska då ha puttat offret och sedan sprungit därifrån med mobilen, uppger polisen.

Två dagar senare rånades en person på perrongen vid Hammarbyhöjdens tunnelbana. En man kom fram till offret och försökte slå mobiltelefonen ur handen, enligt polisen. När detta inte lyckades spottade han på offret och slog på dennes arm. Gärningsmannen klev efter rånet på ett tåg och försvann från platsen. Händelsen ska ha inträffat vid lunchtid på torsdagen.

Ett tredje rån skedde på Valla torg i Årsta i lördags kväll. Två okända män kom då fram till en man, den ena tryckte en kniv mot hans hals och den andra tömde hans fickor. De slog sedan ner mannen, enligt polisen. När offret låg på marken ska de också ha sparkat honom i ryggen innan rånarna försvann iväg med stöldgodset.

Vid ett rån i söndags eftermiddag på Sågverksgatan i Enskede ska gärningsmannen, enligt polisen, ha hotat att skjuta offret. Rånaren krävde att få offrets mobiltelefon. En polispatrull som larmades till platsen kunde senare gripa en misstänkt gärningsman en bit från brottsplatsen utifrån det signalement som offret lämnat.