ANNONS

Rånarna fick med sig miljonbelopp

Det var den 6 april som växlingskontoret i Väsby centrum rånades.
Det var den 6 april som växlingskontoret i Väsby centrum rånades.
Nu åtalas sex män för rånet mot ChangeGroup i Väsby Centrum. Tre maskerade män ska ha hotat personal med bräckjärn medan tre män väntat vid flyktfordon.
ANNONS

Rånet skedde den 6 april i år. Då ska två 19-åringar och en 31-åring har hotat personalen på ChangeGroup i Väsby centrum. De ska ha varit maskerade och beväpnade med bräckjärn.

Männen bröt upp dörren och tvingade ner personalen på golvet med hot om våld med bräckjärnet. Summan av de kontanter de fick med sig landade på över 1 200 000 kronor.

Två män i 25-årsåldern ska ha haft uppsikt över flyktfordonet under rånet och haft telefonkontakt med de maskerade männen i butiken. I den första bilen hittade klädombyten och en bensindunk. Under rånet har en 30-åring  bevakat en andra flyktbil vid Optimusparkeringen, där det var tänkt att ett fordonsbyte skulle ske.

Polisen ska ha haft span på rånarna från den 2 april fram till den 6 april då rånet skedde.

Polisens utredning konstaterar att männen haft en hel del kontakt innan rånen och haft flera möten för att planera. De ska även ha varit på plats för att rekognoscera vägar mellan Väsby centrum och Optimusparkeringen.

Åklagaren har yrkat på att samtliga män ska dömas för rån, alternativt att de tre männen som bevakat flyktbilar ska dömas till medhjälp till rån.

De tre männen som befann sig i butiken har erkänt tillgripande av kontanter men de tre män som ska ha väntat vid flyktfordon har förnekat de misstänkta gärningarna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.