ANNONS

Rånarna vid guldrånet i Haninge på fri fot

Kvinnan greps i sin bostad i Haninge.
Blåljuskollen Haninge, med helgens blåljushändelser.
✔️ Guldbutik i Haninge rånades – igen ✔️ 20-åring knivhuggen i Brandbergen efter bråk ✔️ Flera bilar i brand i Jordbro ✔️Avvisades av kvinna på krogen – misshandlade henne ✔️ Här är Blåljuskollen Haninge måndag, med helgens blåljushändelser
ANNONS

Rånare på fri fot efter Haninge centrum-rånet

Vid lunchtid på söndagen tog sig mellan tre till fem maskerade och beväpnade gärningsmän in i Haninge centrums ena guldbutik, hotade personalen och slog sönder glasmontrarna, stal värdeföremål och avvek sedan från Haninge centrum i ett stulet fordon.

En stor polisinsats drogs igång, bland annat skickades en polishelikopter upp, men ingen av gärningsmännen har hittats.

Så sent som 9 april, också det en söndag, rånades samma guldbutik.

Golden Fingers i Haninge centrum rånades återigen på söndagen.
Foto: Pekka Pääkkö

– Väldigt många vittnen är hörda. Ingen i personalen är skadad, men med stor sannolikhet väldigt chockade, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Enligt Lars-Göran Rehn hade Haninges kommunpoliser en utbildning under våren med alla butiksägare i centrum när det gäller säkerheten för butikerna.

– Men vilka åtgärder man vidtar är upp till affärsägarna själva, eller om centrumledningen har särskilda krav. En del guldsmedsbutiker har i dag också DNA-smart (en osynlig märkmetod som dels verkar avskräckande från inbrott och dels är lätt att spåra red anm), säger han.

Har du bilder eller filmer från söndagens rån i Haninge centrum. Mejla haninge@mitti.se!

ANNONS

20-åring knivskuren i magen vid bråk

Vid 14.30-tiden på söndagen ska en 20-årig person knivskurits i magen, sedan ett bråk med ett tiotal personer inblandade uppstått utanför en port på Skorpionens gata i Brandbergen.

– Det var knytnäveslag till en början, sen dök en kniv upp. Mannens skador ska inte vara livshotande, men det har blivit sårskador på vänster sida av magen. 10-12 förhör är hittills hållna med vittnen, men det finns ingen identifierad misstänkt i nuläget, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Flera bilar brann i Jordbro

Vid 01.50 natten mot söndag larmades polis och räddningstjänst om att tre bilar brann på Klapperstensvägen i Jordbro.

– Man ska ha tänt eld på en parkerad bil, och branden spred sig sedan till de andra två bilarna. Detta utreds som skadegörelse genom bilbrand. Det var ju mitt i natten och det verkar inte finnas många vittnen, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Avvisades av kvinna på krogen – misshandlade henne

Natten mot lördag vid 01.30-tiden slog en man i 35-årsåldern plötsligt en kvinna i 25-årsåldern i ansiktet på en av Haninge centrums krogar.

Bakgrunden ska ha varit att kvinnan avvisat mannen när han försökt ta kontakt.

– Hon var inte intresserad och då slår han henne med ett knytnäveslag i ansiktet. Vakterna tvingas ingripa men då försöker mannen gå på dem i stället och får hjälp av en man i 25-årsåldern. Till slut får vakterna ordning på det hela med hjälp av några gäster, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Anmälningar om misshandel och våld mot tjänsteman, samt hot mot tjänsteman, har upprättats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.