ANNONS

Efter inbrottsåret: polis utbildar hundägare

Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild.
Polisen i Järfälla tar till nya knep för att få bukt med inbrottsvågen i norrort. I vår ska hundar och deras ägare utbildas för att kunna vara polisens ögon, öron och nos.
ANNONS

När Mitt i summerade inbrottsåret 2017 visade det sig att norra Stockholm haft en dramatisk ökning. I Upplands-Bro hade mängden inbrott ökat med 50 procent.

Nu vill Järfällapolisen engagera hundägare i det förebyggande arbetet och startar Nos- och spaningspatrullen.

I samarbete med brukshundsklubbar vill polisen komma i kontakt med hundägare som kan vara intresserade att hålla lite extra koll när de är ute på sina promenader.

– Hundägare är ute flera gånger per dygn under olika tider. De blir ögon och öron och nos och kan höra av sig till oss, säger Albin Näverberg på Järfällapolisen.

Utbildningar kommer att påbörjas i vår och det handlar inte om att hundägarna ska bli extrapoliser och ingripa – utan helt enkelt vara extra uppmärksamma och rapportera in vad de ser till polisen.

ANNONS

– Vi har kontakt med brukshundsklubbarna som presenterar iden för sina deltagare. Sen kör vi utbildning med dom. De ska inte ingripa själva utan kunna ge adekvat information till oss, säger Albin Näverberg.

Projektet startar i Järfälla kommun men kan sedan utökas också till Upplands-Bro.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.