ANNONS

Rånvåg mot unga i Alvik – men folk går bara förbi

På två veckor har ett tiotal personrån begåtts i området kring Alviks t-bana.
På två veckor har ett tiotal personrån begåtts i området kring Alviks t-bana.
På bara två veckor har ett tiotal personrån begåtts i Alviksområdet. Flera av rånen har skett i rusningstid med en massa folk i rörelse.
– Men ingen har brytt sig om att ingripa eller ens hjälpa de unga rånoffren att ringa polis. Det är skrämmande, säger polisens förundersökningsledare Joakim Nyquist.
ANNONS

Så sent som i går kväll inträffad två rån i närheten av Alviks tunnelbanestation. Tillvägagångssättet var detsamma som vid de flesta av rånen.

– Större ungdomsgäng har omringat sitt offer och med hjälp av hot tvingat till sig jacka, telefon och hörlurar, och i ett par fall bankomatkort och kod, säger Joakim Nyquist.

Skyndar vidare

Gärningsmännen bedöms har varit i 15-20-årsåldern, och deras offer jämnåriga, och i något fall under 15. Vid flera av tillfällena har rånarna varit ute efter så kallade airpods, små trådlösa hörlurar som kostar ett par tusen kronor styck.

Ett flertal av rånen har begåtts när det varit gott om vuxna personer i närheten, men dessa har valt att skynda vidare i stället för att hjälpa till.

– Vid något tillfälle har en ung målsägande bett om att få låna en telefon för att ringa polisen, men folk hjälper inte ens till med det. Jag tycker det är dåligt, speciellt när det är unga människor som drabbats.

Vill ha tips

Polisen tar gärna emot tips från allmänheten om rånarna.

– Det är garanterat många som vet vilka som har gjort det här, de skryter säkerligen för sina kompisar. Och jag tycker att mammor och pappor vara uppmärksamma på om deras barn kommer hem med dyra prylar eller jackor som de inte köpt själva, säger Joakim Nyquist.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.