ANNONS

Rånvåg vid Gullmarsplan och i Årsta

Flera rån inträffade kring Gullmarsplan i fredags kväll.
Flera rån inträffade kring Gullmarsplan i fredags kväll.
I fredags utsattes flera personer för rån och rånförsök runt Gullmarsplan och i Årsta.
På tisdagseftermiddagen blev en person knivskuren i Årsta i samband med ett rånförsök.
ANNONS

Sent på fredagskvällen utsattes flera personer för rån och rånförsök runt Gullmarsplan och i Årsta. Strax efter klockan 23 på kvällen ska en kvinna ha följt med två för henne okända män till Koleraparken. Där blev hon rånad, nerslagen och sparkad i ryggen när hon låg ner.

Ungefär vid samma tid utsattes en taxichaufför för ett rån av en passagerare. Chauffören körde personen till en adress i Årsta då manen krävde att få pengar av chauffören och hotade att slå sönder taxametern. När han inte fick några pengar börjad han slå chauffören i huvudet och bita honom i armen och i handen. Ett vittne försökte hjälpa chauffören och den misstänkte försvann från platsen.

Knivskars på hundpromenad

Vid 02-tiden på natten blev en man rånad vid en liten park nära Gullmarsplan. Tre okända killar i 20-25-årsåldern fram och sa: ”Ge hit mobilen!”. Mannen upplevde situationen som hotfull och lämnande ifrån sig mobilen.

Knappt en timme senare blev ytterligare en man rånad vid Gullmarsplan. Några unga män kom fram och ville prova hans trådlösa Apple-hörlurar. När han nekade, blev en av männen aggressiv och sa att om han inte fick lurarna skulle han sticka ner mannen. De tog lurarna och åkte därifrån i en taxi.

Ett rånförsök inträffade mitt på dagen. Klockan 13.45 på tisdagseftermiddagen var en person ute och rastade sin hund i Årsta då två okända gärningsmän attackerade honom och sa att han skulle lämna över sin telefon. Tumult uppstod och hundägaren blev knivskuren på vänster underarm. Gärningsmännen försvann, utan att få med sig något.