Tre gripna efter rånvågen – polisens varning dras tillbaka

Polisen är förtegen om utredningen.
Polisen är förtegen om utredningen.
Höstens många rån har skapat oro i Sundbyberg och fick polisen att gå ut med en varning. Men nu har tre misstänkta gripits och uppmaningen att undvika ensliga platser på grund av rånrisken dras tillbaka.

Mitt i Sundbyberg har flera gånger berättat om höstens rånvåg. Under oktober överfölls och rånades nio personer i Sundbyberg och två i Solna av upp till sex maskerade gärningsmän.

Många har känt oro och polisen valde ovanligt nog att gå ut med en uppmaning till Sundbybergsborna om att undvika mörka och ensliga platser då rånrisken bedömdes som förhöjd.

Polisen meddelar nu att man gripit och frihetsberövat tre personer som man misstänker har koppling till rånen. I övrigt är man förtegen kring utredningen.

– Det är ett känsligt utredningsläge just nu och därför väljer vi att hålla låg profil, säger Peter Saarman, kommunpolis Sundbyberg.

Gäller polisens uppmaning fortfarande?

– Nej, inte med anledning av de här brotten. Vi gick ut med uppmaningen för att vi bedömde att det fanns en högre risk, det uppfattar vi inte att det är på samma sätt nu, säger Peter Saarman.

Huruvida polisen letar efter fler gärningsmän vill man för närvarande inte uppge.