Rappar om uppbrottet

Rapparen Adam Tensta intar Debaser Medis på fredagkvällen. Han har sällskap av Systerskap och Erik Lundin, tidigare Eboi. Arkivbild.
Rapparen Adam Tensta intar Debaser Medis på fredagkvällen. Han har sällskap av Systerskap och Erik Lundin, tidigare Eboi. Arkivbild.
Ihop med livebandet Systraskap och rapparen Erik Lundin, tidigare känd som Eboi, kommer Adam Tensta i dag, fredag, inta Stora scenen på Debaser Medis.

I somras släppte Adam Tensta sitt tredje album ”The Empty”, vilket han under hösten följt upp med en turné som i kväll kommer till Debaser Medis. Med sig har han bandet Systraskap och rapparen Erik Lundin som på sistone seglat upp som ett av svensk hiphops stora framtidslöften.

– De är svinduktiga, det är fett att spela med dem. Jag försöker ha en ny uppsättning med mig på varje turné efter en ny skiva, säger Adam Tensta.

Nu är det fyra år sedan förra skivan kom, ett mellanrum som han brukar hålla. Nu har han dock fått upp tempot och nästa platta är redan halvklar.

– Temat rör sig kring uppbrott och tiden efteråt. Jag skrev redan då när det hände, det är svårt att hitta tillbaka till de känslorna i efterhand. Jag skriver utifrån egna erfarenheter som alltid, men det är 0 procent politik den här gången.

Nya skivan har Adam även producerat helt själv, för första gången, något han kommer att fortsätta med.

– Jag blev trött på att vänta på andra.

Dörrarna på Medis öppnas klockan 19 och första artisten beräknas kliva på scen klockan 22.

Fri entré innan klockan 20.00, därefter 120 kronor.