ANNONS

Känd rappare dömd för brott – körde 130 kilometer i timmen

Den kända rapparen har nu dömts för vansinnesfärden.
Den kända rapparen har nu dömts för vansinnesfärden.
En känd rappare körde i 130 kilometer i timmen på Ringvägen, passerade fem obevakade övergångsställen och hade dessutom precis rökt på.
Nu har rapparen dömts till dagsböter.
ANNONS

I slutet av juli förra året körde en bil i 130 kilometer i timmen på Ringvägen. När bilen stoppades av polis visade det sig att föraren, en känd rappare, hade drygt tre gram cannabis på sig.

Rapparen i 20-årsåldern hade tidigare samma år stoppats i både Tensta och centrala Stockholm med fem gram cannabis respektive tramadol i jackfickan. Nu har rapparen dömts, skriver Dagens Nyheter.

Förnekar vansinnesfärden

Den kända rapparen har erkänt narkotikabrotten men nekar till trafikbrotten han gjorde sig skyldig till i samband med vansinnesfärden på Södermalm förra sommaren. Han menar att han och två kompisar hade tagit en svarttaxi från Slakthusområdet på den där julinatten förra året. I förhör berättar rapparen att taxiföraren körde väldigt fort och orsakade panik i bilen – framför allt när polisen försökte stoppa bilen.

Enligt rapparen ska taxiföraren har stannat bilen på Flintbacken sedan sprungit från platsen innan polisen hann fram.

15 600 kronor i dagsböter

Tingsrätten köpte dock inte rapparens redogörelse och har nu dömt honom för både ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Det sista för att rapparen saknade körkort. Straffet blev dagsböter på totalt 15 600 kronor.

ANNONS