ANNONS

Artister går ut i sociala medier om coronaviruset

Rinkeby: Rapparen Cherrie – "Jag tror inte folk i förorterna har förstått hur allvarligt det är"
Sherihan "Cherrie" Hersi.
Flera artister har gått ut i sociala medier och informerat sin följare om coronaviruset, skriver DN.
– Jag tror inte att folk ute i förorterna har förstått hur allvarligt det här är, säger artisten Sherihan "Cherrie" Hersi, som växte upp i Rinkeby, till tidningen.
ANNONS

Nyheten i måndags att minst sex av de 15 som dött av coronavirus i Stockholm är svensksomalier. Enligt svensk-somaliska läkarföreningen som slagit larm var fem av de avlidna bosatta i Järva.

Flera svenska rappare har gått ut i sociala medier och informerat sina följare om coronaviruset. En av artisterna är Sherihan ”Cherrie” Hersi, som växte upp i Rinkeby och har rötter i Somalia, skriver DN.

– Jag blev helt ställd när jag hörde nyheten i går. Jag tror inte att folk ute i förorterna har förstått hur allvarligt det här är. Det var därför jag behövde säga något, säger Cherrie till tidningen.

Uppmanar att följa riktlinjerna

I ett inlägg på instagram uppmanar hon sina 116 000 följare att följa myndigheternas riktlinjer, stanna hemma vid symptom, undvika att träffa äldre släktingar och tvätta händerna ofta.

Under det senaste dygnet har rappare som Jireel, Dree Low, Yasin Byn och 1. CUZ alla delat information i sociala medier.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.