ANNONS

S och V rasar mot stoppet för hyresrätter

Valeskog-Lindblom
Jan Valesog (S) och Clara Lindblom (V) är kritiska till beslutet.
Det är Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som drivit planerna på Stockholmshusen i Stureby. De är mycket kritiska mot den grönblå majoritetens beslut.
– Vi kommer sätta upp ett räkneverk för att hålla reda på hur många bostäder de stoppar, säger Jan Valeskog (S).
ANNONS

Mitt i söderort kunde igår berätta att det grönblå styret sätter stopp för planerna på 78 hyresrätter längs Sågverksgatan i Stureby. Det handlade om så kallade Stockholmshus, vilket innebär att hyresrätterna skulle bli billigare och gå snabbare att bygga än andra bostäder.

De grönblå menar att förslaget inte tar hänsyn till områdets karaktär och att fyravåningshusen skulle bli som en hög vägg gentemot villabebyggelsen.

”Vi kommer att räkna hur många bostäder de stoppar”

Det är Socialdemokraterna och Vänsterparitet som har drivit planerna. De är nu inte heller sena med kritiken mot den grönblå alliansens beslut.

Vi kommer nu att sätta upp ett räkneverk för att hålla reda på hur många bostäder de stoppar.

Jan Valeskog (S).

–Detta är ytterligare ett tecken på vilken nej-sägarmajoritet det här är. Att inte bygga dessa hyresrätter i ett kanonläge, 7 minuter från tunnelbanan, är helt orimligt. Vi kommer nu att sätta upp ett räkneverk för att hålla reda på hur många bostäder de stoppar, säger Jan Valeskog (S), i ett pressmeddelande.

Villaägare: Rimligheten har vunnit

ANNONS

Även Vänsterpartiet trycker på att det handlar om billiga bostäder som inte byggs.

– Den nya majoriteten stoppar byggandet av de billigare hyresrätterna för att istället bygga radhus. Det är helt orimligt agerat när vi har så många akut bostadssökande som behöver en hyresrätt, säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd i ett pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.