ANNONS

Trots rasistiska kommentarer – kvar i partiet

Ann Furugård
Medborgerlig samling har förtroende för Ann Furugård - trots rasistiska kommentarer.
I går kallade Medborgerlig samlings styrelse till akut möte efter att Ann Furugård, tvåa på vallistan, liknat flyktingar vid grottmänniskor. Men hon står kvar på vallistan även om hon lämnar styrelsen.
ANNONS

Efter gårdagens möte står det klart att Ann Furugård lämnar styrelsen för Medborgerlig samling i Sollentuna men är kvar i partiet och på listan inför valet i kommunfullmäktige.

Ann Furugård har skrivit rasistiska kommentarer på Facebook där hon liknat flyktingar vid grottmänniskor, vilket Vi i Sollentuna rapporterade om under måndagen.


Läs vår intervju med ordförande Bo Hansson om varför Ann Furugård har förtroendet att kandidera till kommunfullmäktige men inte att sitta i den lokala partistyrelsen här.


Partiet förklarar kommentarerna med att de handlar om Ann Furugårds frustration över den statliga migrationspolitiken och därför inte har med kommunalpolitik att göra.

Så här skriver styrelsen i ett pressemeddelande om kommentarerna:

”Även om några inlägg kan uppfattas som nedsättande mot migranter så var frustrationen i grund och botten riktad mot själva migrationspolitiken. Migrationspolitik hanteras på statlig nivå och har ingen direkt beröring med kommunpolitiken som MED Sollentuna engagerar sig i. Därför ser vi inte någon direkt motsättning i Anns fortsatta kommunalpolitiska engagemang.”

ANNONS

För att undvika nedsättande kommentarer har Ann Furugård gått ur de grupperna där hon skrivit kommentarerna.

Så här kommenterar styrelsen att hon får stå kvar som kandidat:

”Ann är en driven och kommunpolitiskt starkt engagerad person. Hennes drivkraft, kompetens och kunskaper inom bl a dagvattenhantering, miljöfrågor och Edsbergs sportfält är en stor tillgång för MED Sollentuna.”

Får lämna styrelsen

Medborgerlig samling Sollentuna valde igår att acceptera Ann Furugårds ansökan om utträde ur partiets styrelse med omedelbar verkan.

”Styrelsen för MED Sollentuna har funnit att Ann Furugårds inlägg har varit av sådan karaktär att förtroendet för partiet påverkas. Styrelsen känner Ann Furugård som en känslomässig och driven person med starkt patos. Ett för stort känslomässigt register kan vara svårförenligt med en beslutsfattande position och därför har styrelsen ikväll beslutat att acceptera Anns begäran om utträde ur MED Sollentunas styrelse.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.