Rastfaddrarna fick Sollentunas Trygghetspris 2019

Rastfaddrar Sollentuna
Rastfaddrarna fick ta emot trygghetspriset under nationaldagsfirandet i Edsbergsparken.
I samband med torsdagens nationaldagsfirande i Edsbergsparken delades Sollentunas Trygghetspris ut. Årets vinnare är kommunens rastfaddrar som bidrar till trygga skoldagar för alla skolbarn.

– Som rastfadder jobbar men en förmiddag i veckan och får följa barnen sex år i skolan. Att sedan möta dem flera år senare, när de känner igen en och hälsar, det är lycka!, säger Pia Olofsson, samordnare för kommunens rastfaddrar, till kommunens hemsida.

Priset delades ut av Magnus Ramstrand (KD), kommunalråd och ordförande i kommunens Brottsförebyggande råd tillsammans med Ulf Hansson (L), vice ordförande i Brottsförebyggande rådet, och Mats Kumblad, distriktschef på Brandkåren Attunda.

”En viktig kontakt för många av barnen”

–  Med trygghetspriset vill vi hylla personer som genom sina insatser bidrar till en trygg kommun. De visar vad man kan åstadkomma med personligt engagemang och samarbete, som gör det lilla extra för att öka tryggheten i Sollentuna, säger Magnus Ramstrand.

Så här motiverade juryn valet av Rastfaddrarna som årets vinnare:

”Rastfaddrarna är en viktig kontakt för många av barnen runt om på Sollentunas skolor. De är ”extravuxna” på rasterna, läser, håller sällskap och lyssnar på vad barnen har att berätta. Att vara rastfadder är ett frivilligt arbete där man ger av sin tid och delar med sig av sina erfarenheter. Rastfaddrarna är en viktig och uppskattad del av våra skolbarns trygghet.”

”Vi välkomnar alla att kontakta oss”

– Vi är en liten grupp som jobbar och vi behöver alltid bli fler. Vi välkomnar alla att kontakta oss via kommunens kontaktcenter, fortsätter Pia Olofsson.

Föreningen Sollentuna Seniorgymnastik och Grannsamverkansbilen var båda nominerade och belönades med hedersomnämnande.