Död råtta hittades i proppskåp på dagis

I väntan på sanering håller delar av förskolan stängt. Bilden är en arkivbild
I väntan på sanering håller delar av förskolan stängt. Bilden är en arkivbild
Förskolan ligger mitt emot Folksamhuset nära Skanstull
Förskolan ligger mitt emot Folksamhuset nära Skanstull
Barnen på förskolan fick akut evakueras – på grund av en råttinvasion.
– Det låg en död råtta i proppskåpet, säger Annacarin Haeggman, förskolechef.

Småbarnsavdelningen på Engelsk-svenska förskolan vid Skanstull har akut fått utrymmas på grund av ovälkomna gäster – råttor, vilket Mitt i rapporterade om i går.

Förskolans personal har den senaste tiden kunnat höra hur det tassat ovanför innertaket. I slutet av förra veckan sprakade det till i elen. Och en makaber upptäckt gjordes.

– Det låg en död råtta i proppskåpet, som på något sätt hade gjort att det blev kortslutning, säger Annacarin Haeggman, förskolechef.

– Vi bestämde att nu stänger vi förskolan och så skickade vi hem barnen, fortsätter hon.

Barnen som drabbades är den yngsta gruppen med barn i åldrarna 1-2 år. De har tillsammans med sina pedagoger nu flyttat temporärt till förskolan Fyrklövern.

Evakueringen beräknas pågå upp till två veckor.

– Men förhoppningen är att det inte ska ta så lång tid. Som tur är har alla föräldrar varit väldigt förstående, säger Annacarin Haeggman.

Råttorna kommer att jagas genom fällor och genom att man täpper till hålen där de tros ha tagit sig in. Gift kommer inte att användas, på grund av det är en miljö där barn rör sig.

Engelsk-svenska förskolan ligger vid Skanstull, är kommunal och har funnits i drygt 20 år. Den är en svensk förskola med en stark engelskspråkig profil.