ANNONS

Rättegång om Söramord avslutad i hovrätten

Svea hovrätt
Åklagaren hoppas att det nyupptäckta dna-spåret ska fälla 18-åringen.
I fredags avslutades hovrättens rättegång om Söramordet. Åklagaren har begärt att den tilltalade 18-åringen genomgår en stor rättspsykiatrisk undersökning.
ANNONS

I fredags avslutade Svea hovrätt rättegången mot 18-åringen som åtalats för mord på en 17-åring i Söra förra sommaren. 18-åringen, som hela tiden nekat, friades i vintras av tingsrätten.

Frågan är nu om hovrätten kommer att göra en annan bedömning.

Rättegången har hållits bakom stängda dörrar under en och en halv vecka. På rättegångens första dag dök 18-åringen upp i vit tröja och jeans, till synes lugn. Åklagaren, kammaråklagare Pontus Klang, har yrkat på att han ska fällas för mord, alternativt synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott.

Nytt inför denna rättegång är att åklagarsidan funnit dna-spår på 18-åringens byxor som man hävdar kommer från 17-åringen.

–Tingsrätten återkom ju gång efter gång till att det inte fanns någon teknisk bevis som band honom till målsägaren (17-åringen, reds anm) och det finns det nu. Men det är upp till hovrätten att bedöma, säger kammaråklagare Pontus Klang.

ANNONS

Han har också begärt att 18-åringen häktas och underkastas en stor rättspsykiatrisk undersökning om han fälls. Beslut om det ska hovrätten fatta senast 4 juni. Då ska också rätten ge besked när domen kommer.