ANNONS

Rättegång om mordet i Söra igång

söraskolan
Mordet inträffade vid ett skogsparti i närheten av Söraskolan.
I går, måndag (20/11), startade rättegången mot den 18-årige man som åtalats för mordet på en 17-åring i Söra i Åkersberga i somras. Rättegången sker bakom stängda dörrar.
ANNONS

I går (20/11) hölls den första rättegångsdagen av totalt fem planerade mot 18-åringen som åtalats för dödsmisshandeln i Söra i somras. Rättegången startade två veckor senare än man först planerat, eftersom polisen i sista stund fick nya uppgifter som de måste kontrollera.

– Det var lite nya uppgifter som kom från ingenstans, men min bedömning är att det inte finns någon fog för dem. Försvaret har också åberopat ett nytt vittne, säger kammaråklagare Pontus Klang till Mitt i.

Bland de nya uppgifterna var att det ska finnas en film som visar vad som hände mordnatten 18 juni, men om det stämmer vet man inte.

– Nej, någon film har vi inte påträffat, säger Pontus Klang.

Mordrättegången i Attunda tingsrätt hålls bakom stängda dörrar, så varken allmänheten eller press har tillträde. Beslutet fattades med hänsyn till de inblandades unga åldrar.

söramord

Många har hedrat den döde 17-åringen med hälsningar i närheten av platsen där han hittades.

Rättegången fortsätter på fredag. Då ska bland annat ett videoförhör med en av de som befann sig på platsen och som är under 15 år visas för rätten.

ANNONS

Nästa vecka är ytterligare tre dagar vikta åt rättegången och då ska fler vittnen höras.

Tror ni att ni har en komplett bild av vad som hände?

– Jag vill inte spekulera i det.  Jag utgår från den bevisning som finns. 

Jag utgår från den bevisning som finns      

Kammaråklagare Pontus Klang har i första hand yrkat på att 18-åringen fälls för mord, och i andra hand att han döms för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död.

Enligt polisutredningen kan motivet till mordet vara att 17-åringen kommit i konflikt med ett kriminellt gäng i Åkersberga.

18-åringen har i förhör nekat till brott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.