ANNONS

Nu börjar rättegången i fallet med fyra våldtäkter

Mannen i 60-årsåldern misstänks för fyra våldtäkter och ett sexuellt ofredande.
Mannen i 60-årsåldern misstänks för fyra våldtäkter och ett sexuellt ofredande.
Idag inleds rättegången mot den man som misstänks för fyra våldtäkter mot en kvinna på ett LSS-boende i Danderyd.
ANNONS

Mannen som åtalas är i 60-årsåldern. Han var anställd på boendet i Danderyd där han ska har begått fyra våldtäkter mot en kvinna som bodde där. Rättegången vid Attunda tingsrätt väntas pågå hela onsdagen och fredagen.

”Bevismaterialet är tillräckligt starkt”

Hittills har åklagaren inte velat kommentera fallet.

– Jag har bedömt att bevismaterialet är tillräckligt starkt för att väcka åtal. Men jag vill inte kommentera det enskilda fallet, eftersom förundersökningen är sekretessbelagd, säger kammaråklagare Jenny Karlsson.

Fler sexualbrott

Mannen åtalas för ytterligare ett sexualbrott mot en kvinna på boendet. Det brottet rubriceras som sexuellt ofredande. Mannen nekar till alla anklagelser.

Han är tidigare dömd för våldtäkt mot barn.

Boendet drivs av en privat aktör och mannen har inte behövt visa utdrag ur belastningsregistret vid anställningens början.

Lagen kräver bara utdrag för anställda som arbetar med barn. Danderyds kommun ställer dock högre krav inom den egna verksamheten, där utdrag ur belastningsregistret görs för alla som arbetar med personer inom LSS.

– Kommunen ser just nu över sina rutiner för begäran av registerutdrag för personal i syfte att skärpa kontrollen. Vi kommer att förhålla oss till det i vår kravställan för upphandlingar av verksamhet.