ANNONS

Rättegången mot mordmisstänkt 41-åring inleds idag

Kvinnan från Haninge åtalas för hets mot folkgrupp.
Rättegången inleds i dag vid Södertörns tingsrätt och väntas pågå till 22 februari.
I dag inleds rättegången mot den 41-årige man som misstänks ha mördat sin unga fru i Hökarängen 2016, rapporterar Svt Stockholm.
ANNONS

Det var i slutet av maj 2016 som en ung ensamkommande kvinna från Afghanistan hittades död i ett skogsparti nära Hauptvägen i Hökarängen. En hundägare gjorde det otäcka fyndet. Kroppen var nedgrävd, bara armarna syntes.

Misstankarna riktades direkt mot kvinnans 41-årige make, även han medborgare i Afghanistan. Mannen häktades i sin frånvaro, men kunde först två år senare, i juni 2018, gripas i Iran och utlämnas till Sverige.

Ska ha dödats genom kvävning

I dag inleds rättegången mot mannen, som förra veckan åtalades misstänkt för mord, rapporterar Svt.

41-åringen förnekar att han skulle ha bragt sin hustru om livet, men har medgett att han träffat kvinnan under de dagar hon försvann.

ANNONS

Mottog hotfulla sms

Kvinnans dödsorsak är oklar och har inte kunnat fastställas av rättsläkare. Till Svt uppger kammaråklagare Tomas Malmenby att kvinnan ska ha dödats genom kvävning, eller berövats livet på annat sätt.

Vid kvinnans kropp har blod och sperma från 41-åringen hittats. Hon ska ha tiden före sin död ha mottagit hotfulla sms och röstmeddelanden från mannen. Enligt vittnesuppgifter från personer som är bekanta med kvinnan, ska hon ha varit rädd.

Rättegången hålls vid Södertörns tingsrätt och väntas pågå till 22 februari.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.