ANNONS

Rattfull kvinna körde på pojkvän

En Skärholmsbo ville stoppa sin flickvän från att köra rattfull. Då körde hon på honom så att han bröt benet.
ANNONS

Paret gick ut för att fira. Men kvällen i början av augusti slutade med gräl, fylla och en vansinnesfärd på vägarna i Bredäng.

Kvinnan som satt bakom ratten har nu åtalats för grov misshandel och grovt rattfylleri. Enligt åtalet körde hon på sin pojkvän så att han hamnade på motorhuven – och fortsatte köra när han låg där.

”Jag trodde det var några som höll på och filmade för ett internetklipp”, uppgav ett vittne till polisen om när bilen for förbi med mannen på huven.

Färden slutade med att bilen kolliderade med ett trafikljus. När polisen kom dit låg mannen på gatan, kraftigt blödande och med benet brutet så att ben­pipan stack ut.

Trots den svåra skadan ville han inte anmäla sin flickvän. Han gick dock med på att låta sig förhöras. I förhöret konstaterar han att han och flickvännen ”inte går så bra ihop med alkohol”. De hade grälat och när flickvännen ville köra iväg hade han ställt sig framför bilen för att stoppa henne.

– Förutom förhöret med pojkvännen bygger åtalet på bra uppgifter från vittnen, säger åklagaren Jan Tydner som menar att den påkörde utsattes för livsfara.

Den åtalade kvinnan vill inte ge några kommentarer, varken själv eller via sin advokat. I polisförhör har hon berättat om grälet men sagt att hon inte minns något av bilfärden. Enligt åtalet hade hon över en promille alkohol i blodet.

Jag trodde det var några som höll på och filmade.

ANNONS