ANNONS

Rattfull man dömd för vansinnesfärd på E4

Mannen körde i farter på upp till 160 kilometer i timmen på E4 in mot stan.
Mannen körde i farter på upp till 160 kilometer i timmen på E4 in mot stan.
Först drack 50-åringen vodka, sedan fortsatte han med öl. Därefter gav han sig ut på en vansinnesfärd på E4. Det värsta han sett, kommenterar en polis med många år i yrket.
Nu har 50-åringen dömts till åtta månaders fängelse.
ANNONS

Den 16 september fick polisen larm om en livsfarlig bilist på E4. Föraren åkte sicksack mellan körfälten, gjorde märkliga omkörningar och körde rakt ut framför en lastbil, berättade vittnet för polisen.

Vittnet, som då befann sig i höjd med Ikea i Kungens kurva, fick i uppgift att följa bilisten tills polisen kunde ta över. Han körde därför upp jämsides med mannen och signalerade åt honom att sänka farten. Då prejade föraren vittnets bil så att den fick plåtskador.

160 kilometer i timmen

Sedan fortsatte han vansinnesfärden, med farter på upp till 160 kilometer i timmen. Han struntade i polisens uppmaningar att stanna och körde i stället vidare in mot stan på Essingeleden. En polisman med elva år i yrket vittnade senare om att han aldrig sett en sådan vansinneskörning.

Inne i stan fortsatte han färden i 90 kilometer i timmen, på gator där det var 30- och 40-gränser. Dessutom struntade han i ett stanna vid rödljus. Först på Torsgatan i Vasastan fick polisen stopp på mannen.

Nu har mannen, som är i 50-årsåldern dömts för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning, till åtta månaders fängelse.

Domen gäller även en bilfärd som ägde rum den 31 mars, då 50-åringen körde grovt rattfull mellan Fittja och Älvsjö centrum. Då var han nära att krocka både med en polisbil och en buss, och körde både över heldragna linjer och mot flera rödljus. Även denna gång körde han för fort.

Ville inte åka fast

Mannen har förklarat sina vansinneskörningar med att han ville komma undan polisen, eftersom hans körkort var återkallat och han visste att han körde berusad. Han ville helt enkelt inte åka fast.

Mannen dömdes också för ett fall av rattfylleri, den 25 februari, då han åkte fast i en kontroll på E4 vid Ärentuna, i Uppsala kommun.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.