ANNONS

Rattfull 16-åring körde mopedbil in i stenmur

kraschad mopedbil
Genrebild. Mopedbilen som körde in i en stenmur fick fronten intryckt. Föraren var oskadd
En tidig morgon i september fick en bilist på Näsbyvägen hastigt väja undan för att undvika frontalkrock med en mopedbil. I mopedbilen satt en kraftigt berusad 16-åring. Nu åtalas flickan för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.
ANNONS

Det var en lördagsmorgon i september som 16-åringen, hemmahörande i Djursholm,  körde rattfull mellan Djursholm och Täby. På Näsbyvägen körde en medtrafikant ner i diket för att undvika en krock, och bestämde sig sedan för att köra efter den tonåriga flickan i mopedbilen.

Såg en vinflaska i mopedbilen

I höjd med Djursholms golfbana körde 16-åringen i diket och medtrafikanten ska då ha sett att hon hade en öppnad vinflaska i knät. När medtrafikanten ville ringa 16-åringens föräldrar ska hon ha kört i väg och slängt ut vinflaskan genom bilrutan.

Vittnet berättar sedan hur flickan körde upp på en trottoarkant, fick punktering, snodde över i mötande körfält och in i en stenmur – för att sedan fortsätta köra en bit och slutligen stanna på Sågtorpsvägen i Täby. Inga personskador rapporteras dock.

Erkänner brott

Dit tillkallades sedan polis och en av flickans föräldrar. En alkoholmätning visade att flickan hade 1,35 promille i blodet. Brotten rubriceras som grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik. 16-åringen erkänner brott.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.