ANNONS

Rattfyllerist tog bilen för att köpa bakverk

Mannen kunde gripas i Täby centrum.
Mannen kunde gripas i Täby centrum.
En man från Täby döms för grovt rattfylleri. Mannens anledning till att han tog bilen var att han skulle inhandla en smörbulle i Täby centrum.
ANNONS

En man i 50-årsåldern har dömts för grovt rattfylleri efter att polisen gripit honom utanför ett konditori i Täby Centrum. Mannen har berättat att hans fru vill ha en smörbulle och han valde därför att ta bilen till centrum för att inhandla bakverket.

Mannen hade druckit några glas vin till maten men inte känt sig berusad, och det var bara en sträcka på knappt en kilometer på lokala smågator utan trafik. Men någon uppmärksammade att han snuddat en bil vid under körningen och när polisen grep honom och genomförde ett alkoholtest hade mannen 1,06 promille, vilket innebär grovt rattfylleri.

Kunde ha promenerat

Mannen menar att alkoholkoncentrationen måste ha ackumulerats under tidigare dagar av vindrickande, då han inte kände sig berusad.

Attunda tingsrätt menar att det inte finns några förmildrande omständigheter, då han kunde promenerat den korta sträckan istället för att ha tagit bilen. Rätten menar också att det visst är mycket biltrafik i Täby centrum en lördag.

De avvisar också förklaringen om ackumulerad alkoholmängd då alkohol bränns timme för timme, och att han därmed druckit betydligt mer än ”några glas” under den aktuella dagen.

Rätten dömer mannen till 14 dagars fängelse.