ANNONS

”Råttor springer kring fötterna”

Håkan Henberg tycker det är obehagligt med alla råttor vid Hammarby allé. Under en grillkväll såg han 10–15 råttor.
Håkan Henberg tycker det är obehagligt med alla råttor vid Hammarby allé. Under en grillkväll såg han 10–15 råttor.
I Hammarby sjöstad har råttorna tagit över. På en av innergårdarna vid Hammarby allé har hyresgästerna sett dem springa för fullt under sommarmånaderna.

– Det bara kryllar av dem här ute, säger Håkan Henberg.
ANNONS

På innergården vid Hammarby allé har råttorna ökat explosionsartat under sommaren. När Håkan Henberg grillade på innergården tillsammans med familjen förra veckan sprang det råttor överallt.

– De hoppar fram och tillbaka i buskarna och springer kring fötterna, helt obrydda. Vi såg säkert en 10–15 stycken, de är överallt, berättar han.

Främst har det varit på kvällarna som råttorna visat sig, och under de senaste veckorna har Håkan upplevt att det har blivit extremt.

– Dom har byggt gångar under grillen som står ute på gården, så när man står och grillar hör man hur det springer där under. Det är både äckligt och obehagligt, ungarna leker ju här.

Många boende i området har upplevt råttorna på nära håll.

– Jag har sett flera stycken springa här ute. Det är inte alls trevligt. Det har varit mycket råttor här ända sedan i vintras, och i våras såg jag också en hel del, säger Christine Durnell som bor i området.

Enligt fastighetsägaren känner man till problemet och utreder det på olika fronter. Bland annat har det nu placerats ut råttgift och fällor på innergården.

– Det här med råttor är ju inte så lätt, och som jag förstår har problemet blivit av en annan art på senaste tiden. Det finns ju råttor i alla storstäder, och det gäller självklart att begränsa förutsättningarna för dem, säger Erik Öberg, tillförordnad marknadsområdeschef för Folksam fastigheter.

På Anticimex har man märkt av det ökande problemet med råttor i Hammarby sjöstad och resten av innerstan.

ANNONS

– Vi håller på att sanera mot råttor där just nu. Generellt så ökar problemen med råttor i hela Stockholm, speciellt under sommarmånaderna, säger Sven Jeppson, platschef på Anticimex i Stockholm och talesman i skadedjursfrågor.

Under sommaren är det enligt Sven Jeppsson mer råttor i rörelse.

– Vi människor är mer ute och rör på oss, vi äter mer ute och tar med oss maten utomhus. Sedan är vi inte lika duktiga på att plocka upp efter oss.

Det är både äckligt och obehagligt, ungarna leker ju här.håkan henberg

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.