ANNONS

Efter ännu en rattstöld: ”Använd rattkrycka”

Stöld av bildelar bilinbrott krossad sidoruta
Bildelsstölderna är ett problem i Danderyd och Täby.
Polisen tillsammans med Täby och Danderyds kommun sätter in extra resurser under sportlovet för att förebygga inbrott. Man uppmanar också bilägare att försvåra för bildelstjuvarna genom att använda rattkrycka.
ANNONS

Nu är det sportlov för många, vilket också kan innebära att en del tjuvar tar tillfället i akt. Den senaste veckan har det varit ett par inbrott i både Täby och Danderyd och under sportlovet säger polisen att man har en ökad beredskap.

– Många kommer att vara bortresta den här veckan och tjuvarna är smarta, därför har vi en viss resursförstärkning. I Danderyd kommer väktarbilen också att förstärka bevakningen av kommunala fastigheter och lokaler, säger polisen Alexander Antonian.

Även i Täby kommer grannsamverkansbilarna att köras mer flitigt och polisen tillsammans med grannsamverkan kommer att hålla varandra underrättade om läget.

Bildelsstölder – alltför vanligt

För några dagar sedan stals en ratt ur en bil i Danderyd, ett alltför vanligt brott menar Alexander Antonian.

– Vi uppmanar nu bilister att parkera bilen i garaget eller använda rattkrycka. Det är en ganska enkel åtgärd som försvårar för gärningsmannen, det innebär ytterligare en process för tjuven att fullborda sitt brott.