Starka reaktioner på artikel om måsinvasion

Mitt i Solnas reportage om måsproblemen i Solna startade en ordentlig debatt.
Mitt i Solnas reportage om måsproblemen i Solna startade en ordentlig debatt.
Måsarna som terroriserar boende kring Arenastaden väckte starka reaktioner hos läsare, som både kommenterat på Facebook och hört av sig via mejl till Mitt i Solna.

Måsarna som terroriserar Arenstaden har väckt starka reaktioner bland Mitt i Solnas läsare – vissa är trötta på dem, medan många står på måsarnas sida. Mest koncist kanske det formulerades av Lotta, som på Facebook skrev:

”Vilka var där först? Husen eller måsarna??”

Lite spetsigare, men med samma poäng, uttrycker sig Malena:

”Ja, tänka sig att djuren kommer närmaren människan pga av massa byggen där alla människor ska vistas. Råstasjön är en fågelsjö och har alltid varit. Hur ska människan göra för att ta bort fåglarna då? Ta bort Råstasjön också? Personen ifråga kan ju flytta någon annanstans istället.”

Måsar terroriserar boende i Arenastaden

Vems fel är måsinvasionen?

Anna menar att det inte i första hand är måsarna som är problemet, utan människorna:

”Problemet är egentligen inte måsarna, utan att folk inte kan hantera sina sopor. Överfulla soptunnor (betyder inte att man kan slänga sina bredvid) som inte töms tillräkligt regelbundet, uteserveringar som inte håller ordning bland borden, i kombination med att vissa människor matar måsarna från sina balkonger är anledningen. Det tror jag egentligen alla fattar, även killen i artikeln (väl?).”

Ramtin skrev i ett mejl att restaurangerna borde anställa fler, så att borden – som blivit buffé åt måsarna, kan plockas av fortare.

”Att uteserveringarna kan ligga bakom måsarnas större närvaro i Arenastaden kan mycket väl stämma. Bor mittemot och ser hur  restauranggästerna försöker plocka undan efter tidigare besökare som lägger deras brickor och tallrikar på mer avskilda bord så att måsarna inte stör lika mycket. Att restaurangerna inte svarar kan väl ha sin förklaring. De vill väl inte stå till svars att de inte anställer tillräckligt med folk som skulle kunna hinna duka av.”

Ett tips – så blir du av med måsarna

Även Harriet mejlade, med ett tips om hur man kan bli av med måsarna. En väninna till henne löste sitt måsproblem på följande sätt:

”Hon gick och köpte en plastorm som hon hängde upp på balkongräcket och vips så blev hon av med dessa skränflockar. Fiffigt eller hur!”

Kanske värt att prova? Hör av dig om det fungerar för dig också!