Starka reaktioner kring bajsvattnet i Värmdö

Bajsvatten vid Fruviks strand.
Bajsvatten vid Fruviks strand.
Ilskan över att Värmdö kommun släpper ut bajs i Torsbyfjärden fortsätter hos Värmdöborna. Nu har protestlistan mot äcklet fått flera hundra namnunderskrifter.

Mitt i:s rapportering om att Värmdö kommun släpper ut bajs i vattnet har fått Värmdöborna att rasa. För några veckor sedan hälsade vi på Tonie Johansson, boende vid Torsbyfjärden, som sedan länge slutat att bada i vattnet och som knappt kan sitta utomhus på grund av bajslukten.
– Det är katastrof, säger han.

Nu sluter Värmdöborna upp bakom de boende i området och protestlistan som skapats i syfte att få Värmdö kommun att sluta släppa ut avloppsvatten, eller brädda som det kallas, har fått över 500 namnunderskrifter.

Här är några av alla kommentarer som kommit in till oss på redaktionen via Facebook:

Politiker vill att båtägarna ska tömma sina tankar vid stationer. Men de tar inte hand om sitt eget ansvarsområde. Så illa. Det är ju bra att båtägarna inte släpper ut skit i vattnet, men borde man inte fixat sådant här först i Sverige?”

Fick nyss hepatit A. Om mina korvar hamnar där är det inte bara äckligt; kan det vara livsfarligt. Oacceptabelt!”

Hm, denna kommun som jagar oss med blåslampa, vi som har enskilda avlopp och försöker göra allt för att det ska bli så bra som möjligt. Städa hos er själva.

Dax för kommunen och ta ansvar för vår miljö i vårt vackra Värmdö

När ska politikerna ta sitt ansvar? Åk ut till Torsbyfjärden som är verkligheten, lukta, titta, och då tror jag att ingen utav er vill bada där