ANNONS

Reaktioner på artiklar om svettvård

Uppslag från Mitt i:s pappersupplaga
Mitt i den 3 januari.
Många har reagerat på Mitt i Stockholms artiklar om EU-vård och att hundratals stockholmare reser till Köpenhamn för att få behandling mot extrem svettning (hyperhidros). Framför allt är det patienterna själva som hört av sig. Här följer några exempel.
ANNONS
Fakta

Mitt i granskar #svettnotan

Den här artikeln ingår i en artikelserie. Läs mer här:

Uppföljande artiklar på granskningen:

Det här är en mycket allvarlig diagnos. Människor tar alltså livet av sig.

– Många av oss skulle bara kunna få ett av våra problemområden behandlade här och skulle ju ändå vara tvungna att åka till Köpenhamn för att få kompletterande behandling.

Är glad att detta tas upp då vi försökt att få en remiss i 4 månaders tid för att kunna ställas i kö någonstans och förvirringen har varit påtaglig från vårdinstanserna

– Jag hoppas verkligen att detta öppnar för oss men ja vi är väl skeptiska med tanke på hur vi har behandlats.

Den här artikeln känns som det kommer förstöra ännu mer för oss med sjukdomen.

– Att gå till vårdcentralen har jag gjort och det knäckte mig totalt då dom bara stod o kollade på mig när jag svettades och kallade in alla för att titta på mig men någon vård fick jag inte utan jag fick höra att jag hade otur. Jag var runt 13 år när detta hände.

Det var väldigt krångligt att få tid, och vårdcentralen visste inte vart de skulle vända sig.

– Kön för behandling i Uppsala är minst 1 år och även på Karolinska (Huddinge) är det enormt högt tryck. De tider som finns bokas direkt och därefter är det väntelista. Med andra ord så är resurserna för små i förhållande till efterfrågan.

Vi har blivit informerade om att jag måste ta min 13-åring till Danmark flera ggr/år för att få hjälp vilket är helt vansinnigt. Karolinska kan INTE hjälpa till.

– Nu ska jag gå ut i snöstormen och förfrysa fötterna för att försäkringskassan inte gav mig ersättning för behandling av fötter samtidigt som jag gjorde händer och axill. Att svettas så strumpor och skor blir dyngsura samtidigt som det är snö o kallt ute är inte en hit kan jag säga.