ANNONS

Många reaktioner på att 806 tappar Gullmars

Nobina har kommit med nya förslag på förändringar på busstrafiken lokalt i Haninge.
Starka reaktioner kommer på förändringarna för buss 806.
Martina Mossberg (M)
Oppositionsråd Martina Mossberg (M) är en av dem som riktar kritik på vår facebook.
Farsta strand som ny slutstation i stället för Gullmarsplan på linje 806 – inte poppis bland våra läsare. Nobinas föreslagna förändring skapar starka reaktioner på Mitt i Haninges facebook.
ANNONS
Linje 806 Söderby-Gullmarsplan föreslås alltså göras om till Sågen-Söderby-Farsta strand.

Linje tappar alltså Gullmarsplan som slutstation, men får å andra sidan ett antal avgångar i motrusningen så att Söderbyborna ska kunna komma till Vendelsö på morgonen och omvänt på eftermiddagen.

Linje 807 Gullmarsplan-Svartbäcken utökas samtidigt med cirka 50 nya avgångar för att ersätta de avgångar på 806 och 818 C som försvinner från stråket utmed Gudöbroleden.


Läs mer: Debatt: Hur länge ska Nobina få försämra?


Mitt i har skrivit om förslagen sedan tidigare, och vi har även publicerat två debattinlägg i frågan.

Allmännyttan får stå tillbaka eftersom pengar styr allt numera. Sedan avregleringen och anbudsförfarandet infördes i början av 90-talet så har det varit lägst anbud får köra
Peter Nilsson Liedberg

Såhär låter det bland våra läsare:

”Helt galet när Gullmarsplan är en knutpunkt för i stort sätt alla som bor söder om det och i linje 806”, skriver Michel Norlin.

”Om man ska till Slussen varför ska man då åka till Farsta? Nobinas logik är bedrövlig. Att man samtidigt har tagit bort 825 till handenterminalen gör ju pendeltåg alternativ ännu sämre när man bor i Vendelsö!”, skriver Katrin Uhlmann.


Läs mer: Debatt: Uselt förslag att förändra buss 806

ANNONS

Haninges oppositionsråd Martina Mossberg (S) ger sig också in i debatten på vår facebook:

”Det är helt tokigt!”, skriver hon.

Martina Mossberg (M)

Martina Mossberg (M)

Peter Nilsson Liedberg menar att pengarna styr allt:

”Allmännyttan får stå tillbaka eftersom pengar styr allt numera. Sedan avregleringen och anbudsförfarandet infördes i början av 90-talet så har det varit lägst anbud får köra”, skriver han.

Eva Bodin är en resenär som menar att hon drabbas direkt:

”Man undrar hur vi i N Söderby ska ta oss till jobb o skolor på ett smidigt sätt utan att behöva åka runt halva södra sidan först”, skriver hon.


Läs mer: Förslaget: Söderbyborna tappar Gullmarsplan


”Har bott 26 år i NA Söderby, och det har varit dåliga kommunikationer hela tiden…Och nya bostäder ska byggas…Visst det är trångt på Gullmarsplan, men hitta på nån annan lösning än Farsta!”, skriver Pia Monthén.

Tony Nyberg skriver:

”Detta är den dåliga sidan med dessa idiotiska upphandlingar som i sin tur leder till nedskärningar pga vinsterna som förväntas”.
Men alla är inte negativt inställda till förslaget:

Själv skulle jag och fler med mig uppskatta om bussen gick till Farsta Strand. Inte alla som ställer sig negativa till detta”, skriver Åsa Enervald.

Vad tycker du? Tyck till i ämnet – eller i ett helt annat ämne! Skriv din debattartikel eller insändare här!