ANNONS

Regaliekuppen: Åkersbergabon i häktet igen

kungaregalierna
De två stulna kronorna och riksäpplet i mitten återfanns i Åkersberga förra veckan.
Den tredje Åkersbergabo som misstänks för inblandning i regaliekuppen i Strängnäs häktades igår av Svea hovrätt. Vid lunchtid i går försattes han först på fri fot av tingsrätten, men åklagaren överklagade så mannens tid i frihet blev kort.
ANNONS

– Det blev 6-8 timmar i frihet, säger 26-åringens försvarare, advokat Tobias Enochson.

– Vi menar att hovrättens beslut är helt fel. Han förnekar alla anklagelser som riktats mot honom, att han skulle gjort något brottsligt.

26-åringen som misstänks för inblandning i regaliestölden i Strängnäs i somras häktades av Svea hovrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt häleri, men själva häktningsförhandlingen kommer att hållas först i morgon.

Lugnt gripande

Vid kuppen i Strängnäs stals kungaregalier värda 65 miljoner kronor.

–  Jag överklagade tingsrättens beslut att försätta mannen på fri fot eftersom jag anser att det är av vikt för den fortsatta utredningen att mannen är frihetsberövad, säger kammaråklagare Reena Devgun som leder förundersökningen.

– Gripandet gick lugnt till.

Sedan tidigare är två andra män från Åkersberga, 22 och 24 år gamla, frihetsberövade för inblandning i stölden i Strängnäs.

Två av de tre dömda för grov stöld i Åkersberga

Mot den ene – 22-åringen – pågår rättegång, men förhandlingen avbröts förra veckan då de två stulna kungakronorna och riksäpplet oväntat hittades i Åkersberga. Rättegången är tänkt att återupptas nu på fredag.

Den nu häktade 26-åringen dömdes precis som 24-åringen nyligen för en annan grov stöld – av fiberkabel i Åkersberga. För detta dömdes han till fängelse i två år och tre månader, men domen har ännu inte vunnit laga kraft.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.