ANNONS

Regeringen tar beslut om ny tunnelbana i vår

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), i mitten, besökte Årstabergs station.
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), i mitten, besökte Årstabergs station.
Planerna på framtidens tunnelbana visades för ministern.
Planerna på framtidens tunnelbana visades för ministern.
I mars eller april kommer regeringen att ta beslut om att vara med och betala nya tunnelbanan genom Årsta.
– Jag är imponerad av det arbete som man har gjort i Stockholm, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vid ett besök vid Årstaberg.
ANNONS

På onsdagen reste infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) runt i Stockholmsregionen för att få en bild av regionens behov när det gäller framtida trafiksatsningar. Satsningar som regeringen ska vara med och betala.

– Jag har träffat regionala företrädare under dagen och fått presenterat flera av de projekt som finns. Min uppgift är att väga ihop det som är regionala viktiga prioriteringar med de nationella, säger Tomas Eneroth (S), infrastrukturminister, när Mitt i möter honom på Årstabergs station.

Han framhåller nya tunnelbanan till Årsta, Södertörnsleden och underhållet av järnvägen som viktiga projekt för Stockholmsregionen.

Besöket i Årstaberg handlade om att få veta mer om den nya tunnelbanan från Fridhemsplan till Älvsjö via Liljeholmen och Årsta. En satsning som det avtalats om genom Sverigeförhandlingen, och där regeringen ska vara med och betala.

Så ska den nya tunnelbanan gå i förhållande till dagens befintliga linjer. Planen är att göra Årstalinjen till en del av röda linjen. Illustration: Mitt i Stockholm.

– Ambitionen är att kunna fastställa detta under mars-april från regeringens sida, säger Tomas Eneroth (S).

ANNONS

Efter presentationen, vad tänker du om förslaget med tunnelbana genom Årsta?

– Generellt uttalar jag mig inte om enstaka objekt, men det är klart att jag är imponerad av det arbete som man har gjort i Stockholmsregionen. Där man samlats kring viktiga prioriteringar och inte minst när det gäller kollektivtrafikens utformning. Jag tycker man tänker smart här, säger Tomas Eneroth (S).

ANNONS