ANNONS

Regiontoppen Irene Svenonius (M) vill avskaffa regionen

Moderater vill stoppa våldtäkter. Irene Svenonius, finansborgarråd
Finansregionrådet Irene Svenonius (M) tror inte på landets regioner.
Region Stockholms högsta politiker, finansregionrådet Irene Svenonius (M) tror inte själv på det jobb hon har. I stället vill hon avskaffa landets regioner och låta staten ta över. Det framgår av Ekots lördagsintervju.
– Eller ska vi ha en försäkringslösning? Jag är öppen för allt, säger hon.
ANNONS

Region Stockholms högst ansvariga politiker, Irene Svenonius (M), vill avskaffa landets regioner, de tidigare landstingen. I stället vill hon se en total ändring av hur sjukvården bekostas. Det framgår av Ekots lördagsintervju.

Kan tänka sig privat sjukförsäkring

– Jag tycker att vi ska utreda och släppa på partiprestigen mellan alla Sveriges partier, både mitt eget och andras. Och se ska vi ha ett nationellt system som betalas med skattepengar eller ska vi ha en försäkringslösning? säger hon till Ekot och förklarar att hon är ”öppen för allt”.

Nederländerna och Schweiz förebilder

Enligt Irene Svenonius är vårdköerna ett tecken på att dagens sjukvårdssystem inte fungerar. I stället kan hon tänka sig ett system med obligatoriska privata sjukförsäkringar, som i Nederländerna och Schweiz och att försäkringsbolagen i sin tur köper vård av konkurrerande vårdgivare.

– Ska staten ta över kostnaderna via skatten, ska vi ha en försäkringsmodell? Eller hur ska det se ut?  Vi kan inte vara nöjda så länge det står en enda människa i vårdkö i Sverige, säger hon.

ANNONS