ANNONS

Regnbågsflaggan ska svaja under pridefestivalen

Under sommarens Pridefestival ska Spånga-Tensta flagga med regnbågsflaggan. Syftet är att visa att alla får vara öppna med sin sexuella läggning.
ANNONS

I slutet av juli är det dags för den årliga festivalen Stockholm pride. Festivalen är nordens största och ska enligt arrangörerna fira mångfald och mänskliga rättigheter.

Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, har föreslagit att stadsdelen hissar regnbågsflaggan på olika platser under Pridefestivalen. I förslaget skriver han bland annat att ”För många människor boende i vår stadsdel är det tyvärr svårt att leva öppet med sin homo-, bi- eller transsexualitet.” Enligt Ole-Jörgen Persson är regnbågsflaggor i stadsdelen ett enkelt sätt att visa var Spånga-Tensta står i frågan om människors lika rättigheter och värde.

Stadsdelsförvaltningen föreslår nu att nämnden godkänner skrivelsen. Fast det blir, enligt förvaltningen, bara en flagga. I sitt svar skriver tjänstemännen att stadsdelen bara har en flaggstång till sitt förfogande. Flaggstången finns vid Tenstagången utanför Tensta centrum.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.