ANNONS

Trots regnrusk och blåst sprang de hela vägen till Västerås

Sprang till Västerås för Musikhjälpen
De fem tappra i Västerås. Nicholas Roman från Sollentuna, tv, var en av dem. Initiativtageran Emily Liljeberg som tog bilden längst fram.
De sprang i 18 timmar och hade inte vädrets makter på sin sida.
Men de nådde målet – Västerås – efter 11 mil och drog in cirka 60 000 kronor till Musikhjälpen.
ANNONS

– Vi har samlat in 54 000 nu och jag skulle tro att vi får in omkring 10 000 till, säger Nicholas Roman, Sollentunabo och initiativtagare till flera lopp där upplevelsen står i centrum.

Den här gången kom initiativet i stället från Emily Liljeberg och det var inte ett lopp – men definitivt en upplevelse.

– Ja, vi sprang i 18 timmar. Det var regn och blåst i 17,5 av dem. 15 minuter snöblandat regn. Och 15 minuter uppehåll, säger Nicholas Roman.

Start tidigt på torsdagsmorgonen

Lokaltidningen Mitt i skrev i förra veckan om upplägget. Fyra löpare skulle ge sig av klockan 05 den 12 december från Norrtull, med destination Västerås och studion där Musikhjälpen sänds.

Vänner och bekanta kunde i förväg anmäla sig för att skänka valfritt belopp per kilometer som Nicholas Roman och de andra lyckades tillryggalägga.

Ju längre de stod pall, desto mer pengar till Musikhjälpen alltså.

Fyra blev fem och till slut tre

I går morse bar det av, och skaran hade då utökats till fem tappra. Tre av dem lyckades springa hela vägen till Västerås dit de kom vid 23-tiden på kvällen.

– Ja, två tvingades bryta. Det var på grund av skador. Jag tror att det oftast är det som sätter stopp om man är en van löpare, inte kroppen eller psyket, säger Nicholas Roman.

Apropå kroppen, hur känns din i dag?

ANNONS

– Jag har lite trötta lår, men annars är jag ändå rätt fräsch. Det är sjukt – vi sprang en ultravasa, och sedan två mil till ovanpå det.

ANNONS