Regntåliga turister besöker Vaxholm

Det har varit en ovanligt regnig sommar hittills. Vädret ställer till det för Vaxholms serveringar. Men turisterna tycks trotsa rusket.

Maj var rekordregnigt, juni inte mycket bättre, och förra veckan var blöt. Hårdast har det dåliga vädret slagit mot Vaxholms krogar, men Lokaltidningen Mitt i:s rundringning visar samtidigt att många turister ändå besökt sommarstaden.

På Waxholms hotell har säsongen varit över förväntan. Dit har många som varit ute med båten kommit in och velat sova över när det regnat.

Eriksö Stugby och Camping har också klarat sig bra med många tyskar, norrmän och danskar som gäster.

– Har man bestämt sig för att campa så gör man det och njuter av det som finns, säger Matilda som jobbar där.

För andra mer väderberoende verksamheter som Melanders uteservering, Bistro Kastellet och Glass på Hörnet har det varit tuffare.

– Maj var mycket sämre, juni var som förra året även om det kanske inte var jättebra. Det värsta är väl om juli regnar bort, då blir det inte roligt, säger Robin som driver Glass på Hörnet.

Men de snabbräknade högsommardagarna har räddat upp hans säsong hittills.

För Skärgårdens kanotcenter var avbokningarna många i maj, annars har säsongen faktiskt varit bättre än förra året, något ägaren Kenneth Larsson tror beror på en större andel utländska turister.

– De svenska kunderna dyker inte gärna upp om det är dåligt väder. Men våra utländska gäster dyker upp ändå, engelsmän är bra för de är vana vid vädret och alltid lika glada.