Reinfeldt testade surfplattor i Husby

Ganska skämmigt men mest kul.

Det tyckte Gilda Risbaf, 12, om att få besök av statsminister Fredrik Reinfeldt under en historielektion.

I onsdags fick Husbygårdsskolan besök av Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (M).

Det blev stor uppståndelse på skolan när han kom med säkerhetsvakter och ett pressuppbåd efter sig. Han hade hört talas om att Husbygårdsskolan hade lyckats höja elevernas resultat och att skolan jobbar mycket med digitala verktyg som till exempel surfplattor, och därför ville han hälsa på för att få veta mer om hur de har jobbat för att förändra skolresultaten. Först fick han träffa personalen, som berättade hur de använder surfplattorna i skolarbetet.

– Det är mest Rinkeby som brukar få besök av högt uppsatta politiker, så det var roligt att vi fick besök och att vårt arbete med att höja resultaten uppmärksammas, säger Cecilia Haglund, biträdande rektor på Husbygårdsskolan.

Sedan hälsade statsministerni en av klasserna, 5A, som hade historielektion. Eleverna fick visa hur de jobbar med Sveriges historia i surfplattorna.

Gilda Risbaf var en av eleverna i femman som pratade med Fredrik Reinfeldt när han kom på besök i klassrummet.

– Hela klassen tog foton på Fredrik Reinfeldt när han satt vid mig. Jag och en kille i min klass som heter Soran bara skrattade hela tiden. Det var ganska skämmigt men också kul.

– Fredrik frågade mig om jag brukar skicka mejl till mina kompisar. Jag sa att jag brukar göra det men att jag mest brukar få mejl av min lärare Nina, berättar hon.

Gilda Risbaf ändrade till och med uppfattning om statsministern efter besöket:

– Förut hatade jag Fredrik Reinfeldt men från och med i onsdags började jag att gilla honom.