Rejvfester håller grannarna vakna

rejvcollage
Basmusik och tunga ljudvågor höll boende i Fagersjö uppe hela natten.
Hög musik i Snösätra höll boende i Fagersjö vakna natten mellan fredag och lördag. Nu tar polisen återigen krafttag mot de illegala festerna.
– Ljudvågorna är omöjliga att stänga ute, skriver en insändarskribent.

Rejvfest i Snösätra höll en läsare vaken natten mellan fredag och lördag förra veckan. Det är Föreningen Fagersjö Trädgårdsstad som skrivit under en insändare till Mitt i Söderort, och enligt skribenten handlar det om lågfrekventa basljud på hög volym som ”söker sig in i bostäderna”.

Ljudvågorna är omöjliga att stänga ute, det hjälper inte att sova med högar av kuddar runt huvudet, eller ens hörselskydd, oljudet tränger igenom.

Polisen skickar patrull

Polisen kan bekräfta att en person anmälde händelsen vid tvåtiden på lördagsmorgonen, men ingen patrull skickades till området. Enligt Henrik Garzon, polis i Farsta, väntade de in ytterligare klagomål. Han meddelar även att de nu till helgen tar sig en extra koll.

– Om det är så att rejvfesterna är tillbaka i Snösätra så ska vi låta helgpatrullen rulla dit nu på fredag och lördag.

Återkommande problem

Insändarskribenten påstår att det tidigare förekommit likartade fester under sommaren 2014 och 2015, polisen kan bekräfta det sistnämnda.

–Jag trodde det var ett problem som försvunnit, vi har varit väldigt förskonade under senaste tiden.

Under sommaren 2014 och 2015 berättar skribenten att föreningen upprepade gånger vädjade till polis och myndigheter. Även i augusti i år har hen märkt av det livliga festandet.

– Efter att vi tog ett krafttag mot personen som arrangerade så lyckades vi få bukt med det här. Min uppfattning är att det varit lugnt under sommaren 2017, säger Henrik Garzon.

 

 

Fakta

Om rejvfester

En arrangerad dans och musiktillställning utomhus till stroboskoplampor. Ofta är festerna icke-tillsåndsgivna, alltså– har inget tillstånd att arrangera fest på just den platsen.

Källa: Polisen