Rekord för bassängbaden i norrort

Marcus Erlandsson
Marcus Erlandsson är nöjd med årets säsong.
Norskogsbadet
Det var full fart på Norrskogsbadet.
Den varma sommaren har lett till besöksrekord för bassängbaden och storförsäljning i kioskerna.
– Sommaren är inte slut än men allt pekar mot försäljningsrekord, säger Marcus Erlandsson, kiosk och entréansvarig på Kvarnparksbadet i Danderyd.

Sommarens värmebölja har lett till ett enorm tryck på Stockholms olika bassängbad. Det är inget undantag norr om stan. På Kvarnparksbadet går kiosken mot en rekordförsäljning och på Norskogsbadet i Täby har man haft fullt hus hela sommaren.

– Det har varit ett väldigt tryck. De första veckorna i juni var det helt enormt. Sedan lugnade det ner sig lite i månadsskiftet juni och juli, folk började gå på semester. Men det har fortsatt varit mycket besökare, säger Mimmi Engberg, tillförordnad anläggningsansvarig.

På Kvarnbadet i Vallentuna kommer det med största sannolikhet att bli besöksrekord.

– Jag har bara varit här i ett år, men kollegan som också är ansvarig, har varit här i åtta. Han säger att det är rekord i år. Förra året hade vi fyra dagar med över 1000 besökare, i år jag vet inte ens, så många är det, säger Janne Wesén, vaktmästare och delansvarig på anläggningen.

Badens rengöringsmaskiner har fått gå varma för att poolerna inte ska bli bakteriehärder.

– Normalt gör vi rengöringen var femte dag men i sommar har vi blivit tvungna att göra den var tredje dag för det varit så mycket människor, säger Janne Wesén.

– I sommar har vi testat poolvattnet varje dag för att kolla så det är fräscht. Det enda som det har varit är att vattnet har blivit lite varmt, säger Mimmi Engberg.