Nytt rekord för Järvaveckan – 53 000 besökare kom

Amanda Lind (MP) på Järvaveckan 2019.
Kultur- och demokratiminister Amanda Lindh (MP) invigde Järvaveckan 2019.
Järvaveckan fortsätter att växa och locka storpublik. I år besökte närmare 53 000 människor arrangemanget - nytt rekord igen.
– De frågar ”vem bryr sig?”. Så här många bryr sig, säger Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan.

Det är tredje året som Järvaveckan arrangeras på Spånga IP, och varje år har intresset ökat. Från 13 000 besökare första året, till 30 000 året därpå – och i år stannade inte entréräknaren förrän 52 981 personer passerat.

– Pessimisterna sa att det kom många i fjol för att det var valår, och att det skulle gå sämre i år. De hade fel. Det här visar hur många här som är intresserade av politik. Och att politikerna kommer visar också att de faktiskt bryr sig om folk som bor här, säger Ahmed Abdirahman.

Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan. Foto: Linda Dahlin

Utöver partitopparnas tal hade samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna tält på plats, med representanter som talade med besökarna och svarade på deras frågor. Över 300 organisationer var på plats och över 100 seminarier hölls, enligt Abdirahman. Även musikframträdandena lockade publik.

– Särskilt roligt är att vi lyckats nå de unga i år. Massor av ungdomar i åldern 10-20 år har varit här, säger Ahmed Abdirahman till Mitt i.