ANNONS

Rekordbeslag av vattentobak i Rågsved

polis
Polisen har gjort ett rekordstort beslag av vattenpiptobak.
Två personer greps när de överlämnade vapen mellan varandra på en parkering i Rågsved. Det ledde senare fram till ett rekordstort beslag av vattentobak.
Totalt har polisen beslagtagit 1,4 ton vattenpiptobak - värt över 6 miljoner kronor i handeln, enligt polisen.
ANNONS

I höstas stannade en civil patrull på en parkering i Rågsved och såg hur tre personer överlämnade en påse med något slags gods mellan varandra. Polisen blev misstänksam och ingrep. En av personerna slet sig  loss och försvann, men de två andra männen greps när påsen visade sig innehålla flera skjutvapen. En av de gripna hade kopplingar till rysk maffia.

– Utredningsarbetet ledde fram till en adress hos en kvinna med anknytning till en av de gripna. Vid husrannsakan hittades bland annat ett kvitto som ledde till ett hyrförråd. Där påträffade vi 808 kilo vattenpiptobak, säger utredaren i ett pressmeddelande.

Totalt 1,4 ton vattenpiptobak

Genom vidare spaning ledde nya spår till ytterligare ett hyrförråd i södra Storstockholm.

– I slutet av november slog vi till mot förrådet och kunde den gången beslagta 603 kilo vattenpiptobak. Totalt hade vi alltså på två månader fått tag på 1,4 ton vattenpiptobak, säger utredaren.

Två personer sitter nu häktade misstänkta för grov smuggling samt grov olovlig befattning med punktskattepliktiga varor. De riskerar tre års fängelse vardera. Ytterligare en person är häktad i vapenärendet som var upprinnelsen till beslagen av vattenpiptobaken.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.