ANNONS

Rekorddyr etta såld i Hallonbergen

Förvaltarens hus i Hallonbergen.
Lägenheten i fråga är en hyresrätt som ombildats till bostadsrätt.
jessica-toubal-fastighetsbyran-sundbyberg
Jessica Toubal på Fastighetsbyrån tror att det kommer bli än dyrare att bo i Hallonbergen.
Nyligen såldes en enrumslägenhet på femton kvadratmeter i Hallonbergen för hela 1,5 miljoner kronor – 100 000 kronor per kvadratmeter. Mitt i Sundbyberg pratade med Jessica Toubal, mäklaren som sålde lägenheten till en student.
ANNONS

Hur kunde lägenheten bli så dyr?
– Tack vare en grym mäklare! Men skämt åsido, det är bostadsbrist. Många studenter får inte hyresrätter och behöver någonstans att bo. Priserna har gått upp i hela Sundbyberg, det är ju bara tio minuter till Stockholm city härifrån.

Men Hallonbergen har ju inte varit ett dyrt område tidigare?
– Vill man bo inne i stan kostar det dubbelt så mycket. Då blir det lite för dyrt, så för vissa blir det värt att komma tio minuter bort och få en lägenhet för 1,5 miljoner. Det är femton kvadratmeter, så det är inte jättestort, men det räcker ju för en student.

Kommer nästa lägenhet i Hallonbergen bli lika dyr?
– Det tror jag absolut! Jag tror priserna kommer gå upp i hela Hallonbergen. Det byggs flera tusen lägenheter där, Hallonbergens centrum byggs om och det tror jag kommer höja värdet i området.

Hur har reaktionerna varit?
– Många har ringt och är jätteglada, frågat ”går det ens att sälja nånting för hundra tusen kvadratmetern i Hallonbergen?”. Och ja, det går tydligen. Så det är jättekul, faktiskt.