ANNONS

Rekorddyra lägenheter svåra att sälja

Inflyttning nästa vecka – men tre av lägenheterna är inte sålda.
Inflyttning nästa vecka – men tre av lägenheterna är inte sålda.
Conny Ljung är inte imponerad.
Conny Ljung är inte imponerad.
Husen sedda från Ullerudsbacken.
Husen sedda från Ullerudsbacken.
Husen sedda från Ullerudsbacken.
Husen sedda från Ullerudsbacken.
Sjöutsikt och stora terrasser lockar innerstadsbor att flytta till Farsta strand. Men prislappen – drygt 6,5 miljoner – har gjort det svårt att hitta köpare till de största lägenheterna.
ANNONS

Det surrar från slipmaskiner på Ullerudsbacken. Det är den sista finputsningen av Magelungsterrassen; de nya radhuslägenheterna med utsikt mot skogen och sjön. Nästa vecka flyttar köparna in.

”Många av köparna kommer från innerstan”

Petrah Gustafsson, mäklare

– Det är jätteblandat, allt från unga par till de som sålt villan. Många av köparna kommer från innerstan, säger Petrah Gustafsson, mäklare på Husman & Hagberg.

Svårt att hitta köpare

Den storslagna naturen och 13 kvadratmeter terrass till varje lägenhet lockar så klart. Men trots det fina läget är tre av bostäderna fortfarande inte sålda. Det är ovanligt när det gäller nyproduktion.

– Det har varit mycket folk på visningarna och det är många som är intresserade men det är inte så många som vågat gå hela vägen och fullfölja, säger Petrah Gustafsson.

På Hemnet sen oktober

Priserna kan vara en förklaring. Nästan 3,5 miljoner för en tvåa och över 6,5 miljoner för en femma hör inte till vanligheterna i Farstaområdet.

Det är de största lägenheterna som är svårsålda. Annonser på femrummare har legat på Hemnet sedan i oktober. En köpare backade nyligen ur, berättar mäklaren.

I helgen är det visning igen.

Hur lång tid tror du det tar innan ni har sålt alla?

ANNONS

–  Jag önskar att jag hade ett jättebra svar på det. Jag hade hoppats att de redan skulle vara sålda. Men kanske blir det lättare nu när bostäderna finns på plats så att köparna kan komma in och titta.

”Passar inte in”

Bygget av bostäderna i kanten av Farsta strandskog har varit omstritt och kantats av protester och överklaganden. Inte heller som färdiga tycks husen falla alla i smaken.

–Det är inte vackert. Det känns som de försöker skapa stadsmiljö här i förorten som jag inte tycker passar, säger Conny Ljung som bor i området.

Svedmyrabon Madeleine, som ofta är i Farsta strand, är inte heller imponerad.

–Just här vid Ullerudsbacken och Brunskogsbacken känns det lite fel både stilmässigt och prismässigt. Visst är miljön här fantastisk men för det priset skulle jag inte köpa ens om jag hade pengarna, säger hon.

 

Fakta

Inflyttning nästa vecka

Magelungsterrassen består av 23 radhusliknande lägenheter med 13 kvadratmeter terrass till varje lägenhet. Byggherre är Åke Sundvall.

Lägenheterna är 2:or, 4:or och 5:or. De flesta tvåor kostar 3 450 000 kronor och femmorna 6 575 000 kronor.

Inflyttning är 28 april. Tre av lägenheterna var inte sålda när den här artikeln skrevs.