Rekordfå röstade på SD i Djursholm

Moderaternas starkaste fäste i Danderyd är mellersta och norra Djursholm där nära varannan röstade på M. I mellersta Djursholm är det även minst antal Sverigedemokrater – i hela landet.

Flest Kristdemokrater finns det i valdistriktet Svalnäs där nästan var sjunde invånare röstade på partiet. Danderydscentern har sitt starkaste fäste i Djursholms Ekeby och Djursholms Ösby där ungefär var fjärde person röstade på partiet.

– Där har vi haft ett antal frågor. Viktigast är nog Roslagsbanan. En annan fråga var fotbollstältet vid Danderyds gymnasium där vi hade en annan åsikt än Moderaterna, säger kommunalrådet Siv Sahlström (C).

Folkpartiets starkaste fästen ligger i Enebyberg och Anneberg där var fjärde person röstade på partiet.

– Jag har själv bott i Enebyberg i 30 år. Vi lyssnar mycket och det handlar om ett långvarigt arbete med att arbeta upp ett förtroende, säger oppositionsrådet Bengt Sylvan (FP).

Valdistrikt Inverness har minst antal moderater procentuellt sett. I gengäld finns där kommunens högsta antal socialdemokrater, miljöpartister vänsterpartister, sverigedemokrater och FI-anhängare om man jämför med kommunens övriga valdistrikt.

Inverness är också det valdistrikt som har flest yngre väljare, drygt var tredje är 18–29 år.

Samtidigt är valdeltagandet lägst i kommunen, 73 procent, i just Inverness.

Kritik mot bristen på barnmorskor Drogad försökte göra inbrott med golfklubba

Danderyd Förlossningsvården på Danderyds sjukhus är mycket skör då avdelningen tappat en stor del av sin erfarna personal och det fattas barnmorskor. Det finns en risk att personal med mindre erfarenhet inte får den hjälp som behövs om arbetsbelastningen är hög. Det skriver Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) efter en oanmäld inspektion i slutet av juni då många anställda hade slutat och börjat på nya BB Sofia inne i stan. Riskerna är främst relaterade till bristen på barnmorskor och sjuksköterskor konstaterar IVO.

Djursholm På lördagsförmiddagen gick en man fram till en villa i Djursholm och slog sönder ett fönster med hjälp av en golfklubba.

Mannen försökte sedan ta sig in i villan, där ägaren var hemma, utan att lyckas.

Efter sitt misslyckade inbrottsförsök försvann mannen därifrån. Polis kunde en kort stund senare ändå gripa en drogpåverkad man som misstänkt för brottet.