ANNONS

Rekordmånga insatser när grovsopor slängs vid återvinningen

Vallentuna_återvinningen i Lindholmen försvinner
Stockholmarna slänger grovsopor vid återvinningsstationerna.
Insatserna för att ta bort grovsopor som lämnats vid återvinningsstationerna slog rekord under veckan.
Coronaviruset tros ligga bakom problemet.
ANNONS

Coronaviruset får stockholmarna att stanna hemma och ger dem tid över för annat som vanligtvis inte hinns med – som att rensa ut gamla saker man inte längre vill ha till exempel.

Få verkar dock ha koll på att grovsopor inte ska slängas vid återvinningsstationerna utan köras till en återvinningscentral. I veckan gjordes rekordmånga insatser i länet för att forsla bort felslängda saker.

– Vi kan såklart inte veta säkert vad det beror på, men efter att ha fått information om att det var hög belastning på återvinningscentralerna antar jag att alla inte orkade ta sig till rätt plats eller vänta på sin tur, och i stället valde att dumpa sina grovsopor vid en av våra återvinningsstationer, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI.

Växande problem

Problemet med slängda grovsopor på fel plats är inte nytt. Men under de senaste veckorna har stockholmarna blivit allt sämre på att slänga rätt.

Det innebär stora merkostnader för FTI eftersom att grovsopor som möbler, säckar med gips och kakel, byggavfall och annat behöver hämtas av en kranbil. För att tömma de vanliga återvinningskärlen räcker det med en vanlig städbil.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.